For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Car Details

Admin Review

Approve

Process to sale your car?

  • KERETA ANDA KENA TARIK.
  • DALAM PROSES TARIK.
  • AKAUN TERTUNGGAK.
  • JANGAN BIARKAN N4MA ANDA DI BL4CKLIST
  • JUAL BELI KERETA UNTUK SAMBUNG BAYAR

JANGAN BIARKAN NAMA ANDA DI BLACKLIST / SENARAI HITAM DAN AKHIRNYA MUFLIS

APAKAH ITU SAMBUNG BAYAR?
Membolehkan pihak ketiga untuk meneruskan pinjaman loan di atas nama anda tanpa menukar nama sehingga selesai hutang di bank .

BOLEHKAH NAMA ANDA DITUKAR?
Tidak, nama hanya boleh ditukar setelah semua bayaran bulanan (hutang di bank) selesai dibayar.

MENGAPA ANDA PERLU JUAL?
Ianya lebih baik daripada kereta anda dilelong oleh bank, nama anda akan disenarai hitamkan atau diishtihar muflis. Tambahan pula, selagi nama anda tidak disenarai hitamkan, anda masih boleh memohon untuk pinjaman lain atau mungkin anda mahu menjual kereta anda tetapi baki bayaran masih terlalu tinggi, anda tidak mampu membayar bayaran bulanan kerana komitmen lain atau perniagaan anda tidak begitu memberangsangkan dan anda inginkan kereta yang lebih murah bayaran bulanannya daripada kereta anda sekarang.

SIAPA YANG AKAN BERTANGGUNGJAWAB DALAM MENYELESAIKAN MASALAH INI?
Kami akan bertanggungjawab ke atas kereta tersebut setelah kami membelinya daripada pemilik kereta. Kami lah yang akan berurusan dengan penyambung bayar baru kereta selepas itu nanti.

ADAKAH ANDA AKAN MENERIMA SEBARANG WANG?
Ya, anda akan mendapat sejumlah wang tertakluk kepada keadaan kereta anda , berapa jumlah tunggakan di bank serta saman trafik atau JPJ dan tempoh tamat cukai jalan kereta anda (roadtax)

BAGAIMANA JIKA ANDA BUKAN BERADA DI KL?
Tiada masalah, kami boleh datang kepada anda selagi anda berada di Malaysia.

BAGAIMANA JIKA KERETA SAYA SUDAH DISITA / DITARIK OLEH PIHAK BANK?
Tiada masalah, kami akan membayar bank segala tunggakan dan tebus kereta tersebut dari stor bank seterusnya mengelakkan ia dari dilelong.

ADAKAH SAMBUNG BAYAR SELAMAT?

Ya, jika semua prosedur diikuti dengan betul (Buat laporan polis, tandatangan perjanjian) yang paling penting ialah report balai polis penyerahan kereta anda untuk melepaskan tanggung jawab anda ke atas kereta tersebut . Sila ambil perhatian kami hanya berurusan dengan pemilik kereta yang namanya di dalam geran SAHAJA .

APAKAH PROSEDURNYA?
Sama ada pemilik datang ke berjumpa kami atau kami pergi berjumpa anda untuk membincangkan penetapan tarikh dan harga. Selepas semuanya selesai, kita akan ke balai polis berhampiran dan membuat laporan polis, tandatangan pejanjian, mengambil satu salinan kad pengenalan dan salinan lesen serta salinan geran kereta tersebut. Setelah itu, kami akan memberikan wang dan ambil kereta dan bawa pulang kereta anda ke bilik pameran kami.

JIKA BERMINAT, HUBUNGI ATAU WASAP
CONTACT :
Klik bawa or kanan atas untuk terus whtsapp app (click the icon below to CONTACT US) 

Send us your car details to review.

Owner Details / Maklumat Pemilik


Car Details / Maklumat Kenderaan


Upload Photos

Top